Wat moet ik doen als ik mijn kenteken kwijt ben?

Wat moet ik doen als ik mijn kenteken kwijt ben?

Als u uw kentekenbewijs kwijt bent, moet u een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Ook als uw kentekenbewijs is gestolen. Bent u de tenaamstellingscode van uw kentekencard kwijt? Dan hoeft u alleen een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen.

Wat te doen als je kenteken deel 2 kwijt bent?

U vraagt een nieuw kentekenbewijs aan via de knop Kentekenbewijs aanvragen. Kies dan voor ‘Kentekencard met tenaamstellingscode aanvragen’. U betaalt de kosten via iDEAL. U ontvangt van ons een nieuw kentekenbewijs (kentekencard) en automatisch ook een tenaamstellingscode.

Hoe kom ik aan een nieuw kenteken?

Een nieuwe kentekenplaat vraag je aan bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Voor de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard nodig. De kosten van nieuwe kentekenplaten liggen gemiddeld tussen de 25 en 45 euro.

Waar vind ik Tenaamstellingscode deel 2?

Het tweede deel van de tenaamstellingscode vindt u in de brief die u krijgt van de RDW, samen met uw kentekencard.

Hoe lang duurt het om een kenteken aan te vragen?

Aanvragen van het kenteken voor een nieuwe auto duurt niet lang wanneer het gaat om modellen die al in de showroom van de dealer staan. Het voorwerk is immers al verricht en duurt het ongeveer 2 tot 3 werkdagen voordat het kenteken in de post wordt ontvangen.

Wat is je kentekenbewijs deel 2?

Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014 De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. Dit papieren kentekenbewijs deel II bevat onder andere de naam en adresgegevens van degene die het voertuig heeft uitgevoerd. De combinatie van kentekencard en papieren deel II heeft de functie van uitvoerkentekenbewijs.

Waar kan ik een nieuwe kentekenplaat laten maken?

Een kentekenplaat bestellen in Nederland kan alleen bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Deze fabrikanten herken je aan het RDW-erkenningsschild en een sticker met de tekst ‘afgifte kentekenplaten’ (voorbeelden zijn Brezan of Staadegaard en Technische Centrale).

Hoe lang duurt een kenteken aanvragen voor een nieuwe auto?

Waar vind ik de Tenaamstellingscode auto?

Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto. Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt. Heb je nog een ‘ouderwets’ papieren kentekenbewijs?

Hoe ziet een kenteken deel 3 eruit?

Tot 1 juni 2004 was er een kentekenbewijs deel 3. Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren.

Hoe krijg je het eigendomsbewijs?

Als je het Eigendomsbewijs opvraagt, krijg je een kopie afschrift van de betreffende akte zoals vermeld bij de huidige eigenaar in de kadastrale boekhouding. Betreft de laatste akte een Ruilverkavelingsakte of betreft het titelonderzoek dan ontvang je het product Eigenaar Informatie. Die akte kan namelijk niet altijd worden geleverd.

Hoe krijg je het overschrijvingsbewijs van je auto kwijt?

Overschrijvingsbewijs van je auto kwijt? Geen zorgen! Je kunt een nieuwe aanvragen bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer). Bang voor hoge kosten? Ook niet nodig. Voor 1 euro krijg je een nieuw overschrijvingsbewijs. Je ontvangt binnen 4 dagen de nieuwe gegevens. Hierna kan je je auto overschrijven via internet, bij een RDW-balie

Wat is het Voertuigbewijs?

Voertuigbewijs – Deel I: het deel met de voertuiggegevens. Tenaamstellingsbewijs – Deel II: het deel met de tenaamstellingsgegevens. Overschrijvingsbewijs (of als het kenteken is afgegeven vóór 01-01-1995: Kopie Deel 3): het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat u thuis moet bewaren.