Wat kost een NIBE lucht-water warmtepomp?

Wat kost een NIBE lucht-water warmtepomp?

Water/water warmtepompen (tot en met 17 kW): vanaf € 12.500,- inclusief boring en subsidie, prijs exclusief installatie. Lucht/water warmtepompen (tot en met 20 kW): vanaf € 5.000,- inclusief subsidie, prijs exclusief installatie.

Wat kost een warmtepomp lucht-water?

Lucht-water warmtepomp – € 7.000 – € 10.000 Een lucht-water warmtepomp is de meest voordelige warmtepomp. Deze warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht, wat de installatie minder complex maakt. Voor de installatie van een lucht-water warmtepomp houdt u rekening met een totaalprijs tussen de € 7.000 – € 10.000.

Welke lucht-water warmtepomp?

Het duurzame alternatief voor de Cv- ketel. De lucht/water warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht en staat dat binnen af aan water waardoor het water warm wordt. Het warme water kan worden ingezet om ruimten met (laag temperatuur) radiatoren of vloerverwarming te verwarmen.

Wat doet een lucht-water warmtepomp?

De lucht/water-warmtepomp pompt een koelmiddel rond in een gesloten circuit. Het koelmiddel neemt warmte op uit de buitenlucht en verdampt onder invloed van een verdamper. Dankzij dit proces heeft het water in je verwarmingsinstallatie de warmte uit de buitenlucht overgenomen.

Wat kost vloerverwarming met warmtepomp?

Hoeveel kost een vloerverwarming warmtepomp systeem?

Type warmtepomp Gemiddelde kostprijs
Grond-water warmtepomp Tussen 10.000 & 15.000 euro
Water-water warmtepomp Ongeveer 15.000 euro
Lucht-lucht warmtepomp Tussen 4.250 & 7.250 euro
Lucht-water warmtepomp Tussen 4.250 & 7.250 euro

Wat kost Bodemwarmtepomp?

Wat kost een warmtepomp?

Soort warmtepomp Prijs (inclusief installatie) Subsidie
Ventilatiewarmtepomp (1 – 2 kW) €2.500 tot €4.700 €1.250 tot €1.500
All-electric luchtwarmtepomp (3 – 12 kW) €6.500 tot €14.000 €1.300 tot €2.500
All-electric bodemwarmtepomp (4 – 16kW) €8.500 tot €19.500 €2.650 tot €3.400

Wat kost het vervangen van een warmtepomp?

Flinke kosten Om het te vervangen als de warmtepomp aan het eind van zijn levensduur is, heb je duizenden euro’s nodig. ‘Als je dat apparaat moet vervangen – na zo’n 15 jaar – sta je voor een uitgave van rond de 10.000 euro.

Welke temperatuur haalt een warmtepomp?

Een warmtepomp warmt het verwarmingswater meestal op tot 35 tot 55 graden, een cv-ketel staat meestal afgesteld op 60 tot 80 graden. Een warmtepomp werkt dus met een lagere temperatuur. Daarmee kan je huis toch snel genoeg warm worden, als je radiatoren of de vloerverwarming (je afgiftesysteem) hiervoor geschikt zijn.

Welke soort warmtepomp wordt het minst vaak toegepast in woningen?

Lucht/lucht warmtepomp Deze warmtepomp ziet eruit als een airconditioninginstallatie. De buitenlucht is hier de energiebron. Dit type warmtepomp wordt ook gebruikt als airco. Hier in Nederland is dat niet vaak nodig.

Hoe koelt een lucht-water warmtepomp?

Lucht-water warmtepomp Bij actief koelen met een lucht-water warmtepomp koelt de warmtepomp het water voor je centrale verwarming. Dat gekoelde water stroomt dan door de buizen van je radiatoren of vloerverwarming en absorbeert de warmte uit je woning.

Hoe werkt een lucht waterpomp?

De buitenunit van de lucht/water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht door middel van een koelmiddel en condensor. Daarna stuurt hij dit naar de binnenunit die dit op zijn beurt gebruikt om water op te warmen. Voor het andere kwart heeft de warmtepomp elektriciteit nodig. …