Wat betekent 91H op een autoband?

Wat betekent 91H op een autoband?

Op een autoband is heel veel af te lezen, zoals natuurlijk de bandenmaat, maar ook het draagvermogen en de productiedatum. Als voorbeeld nemen we een band in de maat 205/55 R16 91H zoals hierboven op de foto. dit geeft het draagvermogen van een band (in kg) weer. 91 komt overeen met een draagvermogen van 615 kg.

Wat betekent r15 op autoband?

Deze wordt weergegeven als percentage van de breedte. Bij de bandenmaat 195/65 R 16 (aanpassen naar de desbetreffende band) is de hoogte van de band 65% van de breedte. Het derde getal staat voor de doorsnede van de velg.

Wat betekent 91W op een autoband?

De snelheidsindex van een band wordt aangeduid door de laatste letter van de maat: 205 55 R16 91W. Deze lettercode geeft de theoretische maximumsnelheid van de band aan.

Wat betekenen de letters en cijfers op autobanden?

De cijferreeks op de autoband ziet eruit als een onsamenhangende reeks getallen en cijfers, maar hebben een duidelijke betekenis. De eerste drie getallen geven de bandbreedte aan. De letter daaropvolgend staat voor het type band en de twee cijfers erna geven de diameter van de velg aan.

Wat betekent 98v op band?

Voorbeeld: Als de bandenmaat 205/55R16 94V is, zoals het voorbeeld hierboven, dan is de letter V de snelheidscodering van de band. Dit betekent dat de banden een maximale snelheid van 240 kilometer per uur aankan.

Wat betekent V op een autoband?

De snelheidsindex van een band wordt op de zijkant ervan vermeld, na het draagvermogen. In dit voorbeeld is de snelheidsindex W, wat betekent dat de band wettelijk is goedgekeurd voor snelheden tot 270 km/h.

Wat betekenen de aanduidingen op autobanden?

Volgorde van de cijfers op autoband De eerste drie getallen geven de bandbreedte aan. Het tweede getal staat voor de verhouding tussen de bandbreedte en bandhoogte. De letter daaropvolgend staat voor het type band en de twee cijfers erna geven de diameter van de velg aan.

Wat betekent 91v op een band?

91: Dit getal geeft het draagvermogen (Load Index) van een band aan. Dit is het maximale gewicht dat de banden mogen dragen. In de tabel hieronder staat welke getallen overeenkomen met het maximum aantal kilo’s.

Wat betekend AO op een band?

AO, AOE, R01, R02 – homologatie voor Audi.

Waar staat de snelheidsindex op een band?

Wat betekent m s op een autoband?

Sommige banden zijn voorzien van het niet beschermde symbool M+S (modder en sneeuw). Is de band later geproduceerd dan worden alleen banden geschikt geacht voor winterse omstandigheden die zijn voorzien van een Alpine-symbool. …