Kan je een geschorste auto overschrijven?

Kan je een geschorste auto overschrijven?

Goed om te weten. Verkoopt u het voertuig waarvan het kenteken is geschorst, dan hoeft u niets te doen. Zodra de koper het voertuig op zijn naam heeft laten overschrijven, vervalt de schorsing.

Kun je scooter schorsen?

Als u besluit uw brommer voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag uw brommer niet op de openbare weg staan of rijden.

Is mijn auto nog geschorst?

Je kan inloggen op de site van het RDW met je DigiD. Daar kan je zien hoeveel auto’s je op naam hebt staan, alsmede welke geschorst zijn en tot wanneer.

Hoe auto schorsen?

Zo werkt schorsen bij een loket

  1. U gaat naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie.
  2. U neemt de volgende documenten mee:
  3. U betaalt de kosten.
  4. Het kenteken is direct geschorst.
  5. U ontvangt van de medewerker een schorsingsverslag met daarin de einddatum van de schorsing.
  6. Uw kentekenbewijs blijft geldig.

Kan ik een geschorste auto verkopen?

Verkoopt u het voertuig waarvan het kenteken is geschorst, dan hoeft u niets te doen. Zodra de koper het voertuig op zijn naam heeft laten overschrijven, vervalt de schorsing.

Hoe kan ik een geschorste auto verkopen?

Kan ik een geschorste auto verkopen? Ja. Je kunt deze verkopen aan een bedrijf of particulier. Verkoop je de auto aan een particulier, dan kan je deze overschrijven bij een RDW loket.

Hoe kan je scooter schorsen?

Je kenteken schorsen kun je online, via de site van de RDW regelen. Je kunt ook naar een RDW-loket. Vergeet dan niet je kentekenbewijs en je legitimatiebewijs mee te nemen. Alleen de officiele eigenaar van de scooter kan de scooter schorsen.

Waarom scooter schorsen?

Waarom zou ik mijn scooter Schorsen? Door jouw scooter te laten schorsen bespaar je op geld, want je hoeft namelijk dan geen verzekeringsgeld te betalen. Zolang niet officieel aangegeven is dat jouw scooter is geschorst moet je jouw verzekering betalen. Indien jij dat niet doet riskeer je een boete.

Wat zijn de kosten om een auto te schorsen?

Voor voertuigen tot 15 jaar oud betaal je het normale tarief van 75,65 euro. Voor voertuigen ouder dan 15 jaar betaal je het lage tarief van 24,95 euro. Je betaalt dit bedrag ook voor het verlengen van de schorsing.

Wat betekent schorsing van een auto?

Tijdens de schorsing mag uw auto niet op de openbare weg staan of rijden. U hoeft in die periode geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Ook hoeft uw auto dan niet verzekerd en APK-goedgekeurd te zijn. U kunt de schorsing verlengen als u langer niet van uw auto gebruik wilt maken.

Hoe lang moet een auto minimaal geschorst worden?

Let wel: De minimale schorsingsperiode is 1 maand, anders moet je alsnog motorrijtuigenbelasting over de schorsingsperiode betalen via een naheffing.

Hoelang kun je een kenteken schorsen?

Je kunt schorsing van het kenteken aanvragen op het kentekenloket of op de site van de RDW. Deze gaat in op de dag van aanvraag en duurt maximaal 1 jaar. De APK, verzekering en motorrijtuigenbelasting (MRB) kunnen hiermee voor maximaal 1 jaar worden geschorst.