Is Piet met hoofdletter?

Is Piet met hoofdletter?

Als naam van de helper van Sinterklaas (in wie kinderen geloven) krijgt Piet een hoofdletter.

Is Sinterklaasfeest met een hoofdletter?

Volgens de officiële spelling is sinterklaasavond echter met een kleine letter. Namen van feesten en feestdagen krijgen een hoofdletter. Daarom staan Sinterklaas, Sinterklaasavond, Sinterklaasfeest en Pakjesavond allemaal met hoofdletters in de Spellingwijzer Onze Taal.

Is kerstman met een hoofdletter?

Als naam van de sprookjesfiguur uit de kersttraditie krijgt Kerstman een hoofdletter.

Is middeleeuwen met een hoofdletter?

De correcte spelling is middeleeuwen. Namen van historische, geologische en andere periodes schrijven we klein. In gespecialiseerde publicaties, zoals wetenschappelijke artikels en historische naslagwerken, kunnen zulke namen wel een hoofdletter krijgen.

Is feestdagen met een hoofdletter?

Officiële namen van feestdagen schrijven we met een hoofdletter. Niet-officiële en informele namen van feestdagen schrijven we met een kleine letter.

Wat is de naam van de kerstman?

De Kerstman is een folkloristisch figuur die rond de kerstperiode cadeautjes uitdeelt aan kinderen. Santa Claus is onder meer terug te voeren op de figuur van Sinterklaas, die door Nederlandse kolonisten werd meegenomen naar Noord-Amerika. Hij is een personificatie van het kerstfeest geworden.

Wat is de juiste spelling de Middeleeuwen of de Middeleeuwen?

De correcte spelling is middeleeuwen.

Is oudheid met hoofdletter?

Namen van historische, geologische en andere periodes schrijven we klein. In gespecialiseerde publicaties, zoals wetenschappelijke artikels en historische naslagwerken, kunnen zulke namen wel een hoofdletter krijgen.

Is Hemelvaart met hoofdletter?

Als we verwijzen naar de feestdag, krijgen Hemelvaart en Hemelvaartsdag een hoofdletter. Officiële namen van feestdagen schrijven we met een hoofdletter.

Is Hemelvaartsdag met een hoofdletter?

Wie heeft het uiterlijk van de Kerstman bedacht?

Aanvankelijk werd de Kerstman in navolging van Sinterklaas afgebeeld als een slanke man met een strenge blik. Het was tekenaar Haddon Sundblom die in 1931 een vriendelijke Kerstman met bolle buik en blozende wangen creëerde voor Coca‑Cola. En zo ontstond de Coca‑Cola Kerstman zoals we hem vandaag nog altijd kennen.