Hoe Plant je Hortensia in de tuin?

Hoe Plant je Hortensia in de tuin?

Hortensia planten en verzorgen. Een van de meeste geliefde struiken voor de tuin is toch wel de hortensia. Van de boerenhortensia met grote blauwe of roze bollen tot de bekende ‘Annabelle’ met roomwitte bloeiwijzen. Plant hortensia in de border, in een perk of in een grote pot.

Welke wintertips voor hortensia’s?

Wintertips voor hortensia’s. Plant doorbloeiende hortensia’s vlakbij het huis zodat ze profiteren van de warmte die de muur vasthoudt. Zo duurt het langer voordat de nachtvorst grip op de bloemen krijgt. Bij langdurige vorst zijn vooral de wortels van een hortensia in pot kwetsbaar. Zet de plant op een droge en donkere plek als het blad eraf is.

Wanneer kan ik verplanten van Hortensia’s?

Verplanten van hortensia’s kunnen we het best in de maanden maart en april. In die maanden zullen de wortels van de plant nog niet veel water hoeven op te nemen. Najaar, oktober november kan ook wel, maar dan kan de los in de grond staande plant .door de vorst wat schade oplopen.

Wat is de juiste afstand tussen hortensia’s?

De juiste afstand om Hortensia’s te planten is: 75 cm tussen de planten, of. 2 tot 3 Hortensia’s per m2 (vierkante meter) Met regelmatig water geven, bemesten en snoeien groeien de Hortensia’s snel uit tot een prachtig volle struik. En zijn de ‘gaten’ tussen je Hortensia planten verdwenen.