Wat is een portaal in de bouw?

Wat is een portaal in de bouw?

Een portaal (van het Latijn porta – deur, poort) is een architectonisch sterk benadrukte ingang van een groot, meestal publiek gebouw zoals een tempel, kerk of gerechtshof. Hoe gewichtiger de functie of de bouwheer, hoe groter en rijker het portaal werd uitgebouwd en versierd.

Is het portal of portaal?

Het bijbehorende lidwoord is in de regel de. Op internet komt het onvertaalde portal vaak in Nederlandse teksten voor, maar er zijn een paar alternatieven in omloop. Het duidelijkst is portaalwebsite of portaalsite, maar webportaal komt vaker voor. Nog veel gebruikelijker is de rechtstreekse vertaling portaal.

Wat is een portaal betekenis?

Een portaal is een webpagina die uit diverse bronnen geselecteerde informatie biedt en/of toegang geeft tot verschillende informatiebronnen en/of services (apps). De Engelse naam, die ook veel in Nederlandse teksten gebruikt wordt, is portal.

Wat is een portal address?

Een (openbaar) portaal op internet doet dienst als “toegangspoort” tot een reeks andere websites, die over hetzelfde onderwerp gaan; soms dus synoniem van start- of hoofdpagina, maar meestal ook als vertrekpunt en overzichtstabel voor verdere navigatie binnen een onderwerp.

Wat betekent portaal in Nederlands?

Lat. portale, voorhal; een meestal monumentale ingang van een gebouw die wordt benadrukt door een architectonische omlijsting. [gebouw] – Een portaal (van het Latijn porta – deur, poort) is de algemene benaming van de ingang bij een groot, meestal publiek gebouw (tempel, gerechtshof, kerk, etc.)…

Wat betekent Huurdersportaal?

Een persoonlijke omgeving waar u online woon- en huuzaken kan regelen. In het UWOON Huurdersportaal kunt u 24/7 allerlei zaken regelen én nakijken, zoals: Huur opzeggen. Betalingen inzien of huur betalen.

Wat is een platform?

Een platform is een organisatie waarin men samenwerking en overleg tussen verschillende groeperingen tot stand brengt, of waar bemiddeld wordt bij handel. Voorbeelden van platformen (of ‘platforms’):

Wat portal?

Engele term voor ‘portaalsite’. Deze term wordt gebruikt voor een website van waaruit men verder over internet kan surfen. Een portal bevat vaak nieuwsberichten, informatie, interessante links en dikwijls een eigen zoekmachine.

Wat is een Medewerkersportaal?

Wat is een medewerkersportaal? Een medewerkersportaal is een website achter een inlog waar alleen de medewerkers van jouw organisatie op inloggen.

Wat is een portiek?

Een portiek is een vaak ingebouwde, aan de straatzijde geheel open ruimte, waarin zich de ingang van een gebouw bevindt. Sommige woningen hebben een gemeenschappelijk portiek. Vaak zijn deze woningen rond een gemeenschappelijk trappenhuis gebouwd.

Wat is een platform op internet?

Een ‘platform’ is een begrip waar je van alles onder kan verstaan. Wanneer IT’ers het hebben over een platform, gaat het vooral om een leveringsmodel naar eindgebruikers. Gebruikers van een platform kunnen via één interface (vaak een webportaal) diverse functionaliteiten gebruiken en databronnen raadplegen.

Wat zijn digitale platformen?

De Kamer van Koophandel geeft de volgende definitie: Een digitaal platform is een online marktplaats waar gebruikers (vraag) en leveranciers (aanbod) elkaar rondom een geïntegreerd pakket van producten en diensten treffen.