Waar liggen de Meteora kloosters?

Waar liggen de Meteora kloosters?

De imposante rotsen met de Meteora-kloosters liggen op het vasteland van Griekenland, in Thessalie in het departement Trikala. Meteora is een van de meest opvallende en indrukwekkende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO en het meest belangrijke in Thessalië.

Hoeveel dagen Meteora?

Heb je een auto of maak je tours dan kun je in één dag al heel veel zien, maar dat is wel een echt bliksembezoek. In twee dagen heb je alle tijd voor de kloosters en ook nog genoeg voor de omgeving en het dorp. Wil je, net als wij, veel wandelen dan zou ik er persoonlijk minimaal drie dagen voor uitrekken.

Hoe is Meteora ontstaan?

Het gebied is ontstaan in de Tritogenische periode, 60.000 jaar geleden, toen het nog een afgesloten meer was. Het water perste zich echter door de opening van de Tembi naar de Egeïsche zee, waardoor het landschap zijn huidige aangezicht verkreeg.

Waar is Meteora?

Meteora wordt ook wel Thebais of Stagoi genoemd en ligt op 230 kilometer ten oosten van de stad Thessaloniki en 102 kilometer ten westen van de stad Ioannina.

Waar in Griekenland de Mol?

Meteora. Hier speelde de eerste aflevering van ‘De Mol’ zich af. Op ruim 220 kilometer van Thessaloniki vind je de gigantische rotsformaties en in totaal zes bewoonde ‘zwevende’ kloosters. Een paradijs voor liefhebbers van cultuur én natuur dat in 1988 Unesco-werelderfgoed werd.

Wat betekent Meteora?

Meteora (Grieks: Μετέωρα) zijn de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. Door eeuwenlange wind- en watererosie (ooit was de Thessalische vlakte een binnenzee) hebben de rotsformaties hun specifieke en moeilijk bedwingbare uiterlijk gekregen.

Wie is de Mol Griekenland deelnemers?

Kandidaten

Nr. Naam Beroep
Mol Magda Ral Reisleidster
1 Hugo De Bie Personeelschef
2 Mon De Ridder Gepensioneerd leraar
3 Guy Peers Zaakvoerder

Wat kost een auto huren in Griekenland?

Doorgaans kun je al vanaf €35,- per dag een auto huren in Griekenland.

Wie is de Mol in Griekenland?

Wat kost een auto huren op Zakynthos?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Zakynthos € 136.

Wat kost een auto huren op Samos?

Auto huren Samos doe je al vanaf 23 €* | Skyscanner.