Hoeveel steken opzetten voor een Woondeken?

Hoeveel steken opzetten voor een Woondeken?

Werkwijze: Zet 126 steken op. Brei elke naald 123 steken recht, 3 steken afhalen met de draad voor het werk. Herhaal deze naalden 282 keer.

Hoeveel steken opzetten voor een plaid?

Breipatroon plaid voor op de bank

  1. Zet 185 steken op. Aan weerskanten 1 kantsteek breien om het breiwerk extra mooi te maken.
  2. Brei net zolang todat je werk de juiste lengte heeft en dan alle steken in een keer soepel afkanten.
  3. Leg het werk onder een vochtige theedoek en laat het geheel goed drogen.

Hoeveel steken voor een deken?

Babydeken breien katoen – Gratis breipatroon Zet 84 steken op de naald en brei voor de boord, 4 naalden ribbelsteek. naald: 4 steken recht (= zij rand), *3 steken recht ,1 steek averecht** herhaal van * tot **, tot 4 steken voor het einde en brei deze 4 steken recht.

Hoe brei je een dekentje?

Zo brei je je deken Zet 12 steken op en brei 16 naalden in ribbelsteek. Dit betekent dat je alle steken van alle naalden recht breit. Kant alle steken af behalve de laatste steek. Neem de volgende kleur waarmee je gaat breien en neem, met behulp van de naald, 9 steken op aan de linkerkant van je werk.

Hoeveel steken passen er op een breinaald?

Tabel: Aantal steken opzetten voor een proeflapje van 15 cm breed per draaddikte:

breigaren voor 3 mm breinaalden 45
breigaren voor 4 mm breinaalden 33
breigaren voor 5 mm breinaalden 27
breigaren voor 6 mm breinaalden 21

Welke steek voor deken haken?

Onze haaktip van deze week; haak eens een deken met de wafelsteek! Een heerlijke steek met alleen maar stokjes, de variatie is dat je met gewone stokjes en reliefstokjes aan de slag gaat.

Hoeveel steken voor 45 cm?

Hoeveel steken per cm?

Aan de hand van jouw proeflapje weet je hoeveel steken en toeren je nodig hebt voor 10 cm. Een voorbeeld: 16 steken en 24 toeren is 10×10 cm. Een snelle som leert je dat je dus 1,6 steken nodig hebt voor 1 cm en het zestigvoudige hiervan voor 60 cm, dus 96 steken.

Hoeveel steken opzetten babydeken breien?

Patroon. Zet 193 steken op. Zorg dat je dit niet te strak doet.

Hoeveel wol nodig voor baby dekentje?

Op elke bol staat het aantal grammen dat er in de bol zit vermeld. Stel je gekozen garen weegt 50 gram per bol dan deel je 900 door 50 = 18. Dan heb je 18 bollen nodig. Heb je bollen van 100 gram, dan heb je er 9 nodig.

Hoe brei je een patroon in?

Je leest het schema zoals je breit, dus van onder naar boven. Brei je plat, dan lees je om en om van rechts naar links en van links naar rechts. Werk je in het rond, dan lees je elke toer van rechts naar links. Het gedeelte dat wordt gemarkeerd met een R geeft de herhaling van het patroon weer.

Hoe brei je een Vlechtsteek?

Vlechtsteek breien

  1. pen: 1 r, 1 av, 1 r, 1 av etc.
  2. pen: 1 k (averecht afhalen), draad naar achter, * 3 steken verder insteken, omslaan en bij het doorhalen een grote lus maken.
  3. pen: 1 k (recht afhalen), 1 av, 1 r, 1 av etc.