Hoe maak je een kerstboom knutselen?

Hoe maak je een kerstboom knutselen?

Kerstboom knutselen van papier en een knijper Ook dit is een leuke, maar super simpele manier om een kerstboom te knutselen. Je knipt een driehoekje uit groen papier. Die kun je versieren met plakkers, strijkkralen, knoopjes, pompoms, wol etc. En aan de onderkant klem je een knijper als stam van de boom.

Wat kan je doen met kerstballen?

Neem een touw als basis en knoop verschillende lengtes lint eraan vast. Hierbij is het leuk om kleuren, maten en vormen van kerstballen af te wisselen. Leg een paar kerstballen in een schaaltje met eventueel wat takjes van de kerstboom erbij. Dit is ook een leuke decoratie voor op tafel tijdens het kerstdiner.

Hoe maak je een papieren piek?

Knip met een schaar de punt af. Hoe meer schuin naar boven je knipt, hoe smaller en puntiger de ster zal worden. Let op dat je niet te laag begint met knippen, omdat je dan niet alle lagen papier knipt. Als je het papier een beetje open vouwt, kun je zien waar de kleinste driehoek begint en vanaf waar je kunt knippen.

Hoe maak je een kerstboom met papier?

Net als een echte kerstboom!…De kerstboom vouwen

  1. Vouw een kruis in je vouwblaadje door ‘m twee keer dubbel te vouwen.
  2. Vouw daarna ook je blaadje dubbel over beide diagonale.
  3. Vouw je blaadje vervolgens weer over één van de diagonalen dubbel, waarbij je de zijkanten naar binnen vouwt.

Hoe maak je een kartonnen kerstboom?

Wat heb je nodig?

  1. 2 grote stuk karton (105 cm hoog, en 80 cm breed)
  2. 1 geodriehoek.
  3. 1 lange lat.
  4. 1 schaar en/of 1 breekmes.
  5. 1 snijmat.
  6. een paar spuitbussen goudverf.

Kunnen kerstballen buiten?

Met Pasen worden er vaak paastakken versierd maar dit kan natuurlijk ook met kerst. In plaats van paaseitjes hang je er nu kerstballen, sterren en klokjes aan. Ook dit kan prima buiten in je tuin of op het balkon komen te staan.

Hoe plak je kerstballen?

Neem dan de ballen van medium formaat en lijm die tussen de grote ballen. Sluit af met de kleinere kerstballen. De kleinste ballen zijn perfect om bovenop de andere ballen te lijmen voor een ‘vol’ 3D-effect. Zorg dat je ook de zijkanten goed vol kerstballen plakt, zodat je krans er van de zijkant ook mooi uitziet.

Hoe maak je een kerst ster?

IJsstokjes zijn net als bijvoorbeeld wc-rollen lekker veelzijdig knutselmateriaal. Lijm er 5 aan elkaar en je hebt een kerstster! Die kun je dan ook nog leuk versieren door ze te verven of er glitters, plakjuwelen, kraaltjes of andere versiersels op te plakken. Leuk voor in de kerstboom!

Hoe maak je een kleine kerstboom?

Basis kerstboom maken Knip van de dennentakken kleinere takken en maak de steeltjes schoon. Steek de takjes in laagjes, van onder naar boven, in de oase. Steek tussen de dennentakjes hier en daar een takje rozemarijn. Werk altijd van onder naar boven en van groot naar klein!

Wat is leuk om te maken met kerst?

De mogelijkheden om te knutselen met kerst zijn eindeloos. Denk aan kerstbomen, kerstmannetjes, kerstlichtjes en kerststerren. Knutselen doen we met van alles, waaronder strijkkralen, wc-rollen, karton, hout, natuurmaterialen en doorzichtig papier.

Hoe lang kerstversiering?

In Nederland en België geldt de ongeschreven regel dat kerstbomen en andere kerstversieringen pas na het sinterklaasfeest (5-6 december) mogen worden aangebracht. Uiterlijk met Driekoningen (6 januari) wordt de boom weggehaald. Vroeger liet men de boom ook wel staan tot het feest van Maria-Lichtmis.