Welke bloemen lijken op ridderspoor?

Welke bloemen lijken op ridderspoor?

Met een beetje fantasie zie je dat de knoppen van de bloem op dolfijnen lijken. Vandaar de naam Delphinium: het Latijnse woord voor dolfijn. De bloem heeft ook naar achter stekende delen, die lijken op de sporen van ridders.

Kan ridderspoor tegen vorst?

Twee groepen Ridderspoor Delphiniums uit de Belladonna Groep worden 1 tot 1.40 meter hoog. Ze groeien bossig met rijk vertakte stengels en veel, niet al te grote, enkelvoudige bloemen. Ze bloeien van juni tot augustus, zijn met een levensduur van drie tot vier jaar kortlevendig en moeten bij vorst worden beschermd.

Kan ridderspoor in schaduw?

Zaai je ridderspoor achterin de border, in de zon tot half-schaduw. Houd er rekening mee dat de plant veel vocht nodig heeft, maar dat sproeien niet zo verstandig is. Dan vallen de bloemen namelijk heel snel om. Wat je kunt doen is in het voorjaar een soort dijkje om de plant heen maken.

Is ridderspoor meerjarig?

Meerjarige riddersporen die ca. 150 cm hoog worden in een fraai kleuren mengsel. De planten bloeien in blauwe, lila, roze en witte tinten. Als in maart onder glas wordt gezaaid, bloeien de riddersporen al in het eerste jaar.

Is Delphinium een vaste plant?

De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm.

Is ridderspoor winterhard?

De plant sterft in het najaar (ruim na de bloei) bovengronds af, maar is op zich goed winterhard. Hij zal in het voorjaar weer uitlopen. Geef ‘Magic Fountains’die je in de volle grond van je tuin laat groeien ieder voorjaar een goede voorraadbemesting met organische mest.

Is ridderspoor onkruid?

Consolida regalis wordt wilde ridderspoor genoemd en komt als akker onkruid in Nederland en België sporadisch in het wild voor.

Hoe hoog ridderspoor?

Waarom bloeit mijn ridderspoor niet?

Geef je ‘Magic Fountains’ liever op de grond onder de planten water. Iets heel anders: Als je riddersporen meteen na de bloei tot op 20 à 30 cm terugknipt, kan de plant vaak in september-oktober opnieuw gaan bloeien. Geef na die knipbeurt wat extra voeding in de vorm van gedroogde koemestkorrels.

Kun je ridderspoor zaaien?

De zaden kunnen gezaaid worden vanaf eind maart tot eind mei. Kies een zonnige plek voor het zaaien van ridderspoor. Strooi de zaadjes uit over de grond, zorg dat je maar heel weinig zaadjes per keer zaait want (bijna) elk zaadje wordt een prachtige bloeiende plant!

Is ridderspoor eenjarig?

De eenjarige riddersporen vallen onder de naam Consolida en hebben fijn, geveerd blad en een losse groeiwijze. De bloemtrossen zijn meestal sterk vertakt en de bloemen vaak gevuld. Geschikt als snijbloem en droogbloem. De plant is giftig.