Hoeveel naalden is een toer?

Hoeveel naalden is een toer?

Met twee naalden breien praat je eigenlijk niet over ‘een toer’. Wanneer je rond breit met drie of vier naalden (zoals bij sokken breien) dan heb je 1 toer gemaakt als je weer terug bent bij het begin.

Hoe moet je rondbreien?

Neem een dikkere naald als je maar een deel van de trui in jaquard breit, zo heb je minder kans op samentrekken van de steken. Gebruik de methode om continentaal, draad in de linkerhand, en Europees, draad in de rechterhand, te breien. Zo hou je beide draden altijd vast en wordt de spanning gelijkmatiger verdeeld.

Hoe breien met 3 naalden?

Zet verdeeld over 3 naalden 60 steken op (of het aantal volgens de maattabel). Dat is dus 3 maal 20 steken. Brei in een boordpatroon zo’n 20 toeren en brei vervolgens in tricotsteek zo’n 40 à 50 toeren. Je bent helemaal rond als je weer bij het draadje van de opzet bent geëindigd.

Hoe meet je een rondbreinaald?

Als jij dus 100 steken op wil gaan zetten en je stekenverhouding is 20 steken per 10 cm, dan kies je voor een rondbreinaald met een lengte van 40 cm. Op een rondbreinaald met een lengte van 60 cm zouden de steken te ver uitgerekt moeten worden om prettig te kunnen breien.

Wat is bij breien een toer?

Steek (een): een lus in je breiwerk of op de naald. Toer (een): je breit één keer alle steken, van steek 1 t/m de laatste steek.

Hoe tel je toeren bij breien?

Toeren Tellen – Ribbelsteek Vanaf de opzet vormt de eerste V de bovenkant van de onderste ribbel. De volgende V aan de verkeerde kant van het breiwerk maakt vervolgens de onderkant van deze ribbel. 1 ribbel is dus 2 toeren hoog. Tel het aantal hele ribbels en je weet hoeveel toeren je gebreid hebt.

Hoe lang moet een rondbreinaald zijn?

De juiste lengte van de rondbreinaald is heel belangrijk. De meest gangbare lengtes zijn : 40,60 en 80 cm; daarnaast zijn er van sommige merken ook tussenmaten ( 50 en 70 cm) en naalden van 100cm, 120cm, 150cm en zelfs langer. Het is heel lastig breien met een in verhouding te lange naald.

Waarom een rondbreinaald?

Met rondbreinaalden heb je altijd ruimte genoeg om al je steken op kwijt te kunnen. Want al zijn de breipunten op zich maar kort, de draad die de twee breipunten met elkaar verbindt kun je in verschillende lengtes kopen, zodat je altijd ruimte genoeg hebt voor alle steken. Hoe groot je breiwerk ook is.

Hoe brei je met 4 pennen?

Om te beginnen met breien met 4 naalden moet je eerst het driehoekje sluiten. Dit doe je door je 4e breinaald in de 1e steek te steken. Je breit de eerste steek en zorgt dat je de draad strak aantrekt. Ook de 2e steek ga je goed strak breien zodat je een mooie stevige driehoek hebt.

Hoe brei ik een muts met 4 naalden?

Sluit de naalden tot een driehoek en begin te breien met de vrije nld in boordsteek 1/1 : dit is afwisselend 1 st r, 1 st av. Brei zo 20 t volledig rond. Start dan in de 21ste toer met de minderingen als volgt : *brei 5 steken in boordsteek, brei de 3 volgende steken av samen*; herhaal nog 5 maal van * tot *.

Welke maat rondbreinaald?

De juiste lengte van de rondbreinaald is heel belangrijk. De meest gangbare lengtes zijn : 40,60 en 80 cm; daarnaast zijn er van sommige merken ook tussenmaten ( 50 en 70 cm) en naalden van 100cm, 120cm, 150cm en zelfs langer.

Welke maat rondbreinaald voor muts?

Je hebt breinaalden in allerlei maten en diktes; de maat heeft effect op hoe je breiwerk eruit gaat zien. Een rondbreinaald is het fijnst voor dit patroon. Een 5 mm naald is een prettige dikte. Alle maten onder de 6 mm zijn ook prima.