Hoeveel moet een konijn plassen?

Hoeveel moet een konijn plassen?

Bij een SG van 1.015 tot 1.035 wordt er normaal gedronken en geplast. Onder de 1.015 is er PU/PD tot zelfs extreem PU/PD onder de 1.010. Boven de 1.035 wordt er te weinig gedronken en geplast. Een mooi voorbeeld wat betreft het SG van de urine is een aanwijzing voor nierfalen ….

Wat als je konijn veel plast?

Als je konijn een blaasprobleem heeft wordt hij of zij vaak onzindelijk en plast door het hele hok. De urine heeft vaak een afwijkende kleur als gevolg van bloedbijmenging. vNormale urine van een konijn kan variëren van bijna helder geel tot zeer donker oranje of roestkleur.

Kan een konijn bloed plassen?

De oorzaak van bloed in de urine kan velerlei zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van een blaasontsteking, met eventueel ook blaasgruis en blaasstenen, een baarmoederontsteking of een tumor. Het kan ook zijn dat er hemoglobine in de urine aanwezig is. Dit is de rode kleurstof uit rode bloedcellen.

Kun je een konijn zindelijk maken?

Jonge konijntjes zijn vaak uit zichzelf al zindelijk of doen hun behoefte in één hoek. Al vanaf jonge leeftijd spelen hormonen de kop op. Aangezien een konijn pas vanaf 5-6 maanden leeftijd gesteriliseerd of gecastreerd kan worden, is het dus niet vreemd dat het dier niet gelijk zindelijk is.

Hoeveel keutels poept een konijn?

Bij de tweede passage door de darmen worden alle stoffen die nodig zijn uit deze keutel gehaald. Konijnen hebben twee soorten keutels. Gewone keutels, deze zijn groot, stevig van vorm en licht van kleur. Het is normaal als je die in grote hoeveelheden ziet liggen.

Waarom plast mijn konijn op de bank?

Bijvoorbeeld: konijnen die op de bank springen en daar gaan plassen, moeten belet worden op de bank te springen. Dit lukt door de bank bijvoorbeeld een tijd lang te barricaderen. Als de konijnen niet meer op de bank kunnen komen, zullen ze het op den duur vergeten.

Kan een konijn incontinent zijn?

Deze geven aanleiding tot blaasontsteking, irritatie, pijn en soms zelfs incontinentie of juist verstopping van de urinewegen. Daarnaast kan een konijn, net als andere diersoorten, een blaasontsteking oplopen zonder achterliggende oorzaak.

Hoe komt een konijn aan blaasontsteking?

Naast een bacterie speelt calcium vaak een grote rol bij blaasontsteking. De meeste dieren nemen calcium op uit hun voeding naar wat ze nodig hebben. Konijnen nemen echter veel meer calcium op, ook als hun lichaam dit niet nodig heeft. Het teveel wordt simpelweg weer uitgeplast en komt dan eerst in de blaas terecht.

Kan een konijn bloeden?

Een ongesteriliseerde voedster kan een bloederige afscheiding uit haar vulva hebben, of druppeltjes bloed uit de vagina na het plassen, wat verward kan worden met hematurie. Deze beide tekenen kunnen wijzen op baarmoederkanker.

Kunnen konijnen blaasontsteking krijgen?

Konijnen kunnen ook blaasontsteking krijgen. Dit is zelden met alleen antibiotica blijvend op te lossen, omdat er vaak meer meespeelt dan alleen de bacterie.

Hoe poepen konijnen?

Konijnen produceren normaal 2 soorten ontlasting: droge keutels en blindedarmkeutels (caecotrofen). De caecotrofen zijn zachte, kleverige kleine mestballetjes. Deze worden in de blinde darm gemaakt en bevatten veel nuttige voedingsstoffen voor het konijn.

Kan je een konijn in huis houden?

Jazeker, konijnen zijn fijne huisgenoten, maar gevoelig voor aandacht. Zorg dat uw konijn zijn eigen plekje krijgt in huis, ook als u de keuze maakt om het dier de hele dag rond te laten lopen. Een kooi is erg belangrijk. Plaats de kooi op de grond of maak een loopplank, zodat hij er makkelijk in en uit kan lopen.