Wat is Pantomed 40 mg?

Wat is Pantomed 40 mg?

Pantomed is een selectieve “protonpompremmer”, dat wil zeggen dat het de hoeveelheid zuur die in uw maag wordt geproduceerd, vermindert. Het wordt gebruikt voor de behandeling van maagzuurgerelateerde maag- en darmziekten.

Wat is het verschil tussen Pantomed en pantoprazol?

Pantoprazol (merknaam onder andere Pantozol en Pantomed) is een geneesmiddel uit de groep van de protonpompremmers. Het wordt gebruikt ter behandeling van maagzweren en klachten ten gevolge van gastro-oesofageale reflux.

Waar wordt pantoprazol voor gebruikt?

Pantoprazol zorgt voor minder maagzuur. Bij maagklachten zoals brandend maagzuur, maagzweren en darmzweren. Ook bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Dit is een ziekte met veel maagklachten.

Welk moment van de dag innemen pantoprazol?

Het wordt dan afgebroken door het maagzuur en zal minder goed werken. U kunt het middel het best innemen een uur vóór het ontbijt. Pantoprazol wordt het best op een lege maag opgenomen en in de ochtenduren.

Wat kost Pantomed?

PANTOMED 40 MG 28 TABL

Productnaam: PANTOMED 40 MG 28 TABL
In voorraad
Prijs per eenheid: 12,04 €
Voorschriftplichtig
Niet opstuurbaar

Is pantoprazol gevaarlijk?

Met name de zogenaamde protonpompremmers, zoals omeprazol, esomeprazol en pantoprazol, baren de artsen zorgen. De bijwerkingen kunnen heftig zijn, bij langdurig gebruik. Zo leidt het gebruik van zware maagzuurremmers tot een verhoogd risico op botontkalking, darminfecties en nierfalen, waarschuwde professor Weersma.

Wat werkt beter pantoprazol of omeprazol?

Pantozol en omeprazol zijn beide geschikt voor de behandeling van maagklachten en reflux. Bij behandeling van maagklachten als gevolg NSAID-gebruik gaat de voorkeur uit naar behandeling met omeprazol, tenzij je clopidogrel gebruikt; dan gaat de voorkeur uit naar pantoprazol.

Wat is het verschil tussen Nexium en pantoprazol?

Antwoord van de apotheker over verschil Pantozol en Nexium Het werkzame bestanddeel van Nexium is esomeprazol. Zowel. Het werkingsmechanisme van beide middelen is exact hetzelfde. In de jaren tachtig werd een nieuw type van deze geneesmiddelen ontdekt dat de maagzuursecretie zeer effectief kan doen verminderen.

Hoe snel werkt een maagbeschermer?

Omeprazol remt de aanmaak van maagzuur. Doordat er minder zuur in de maag komt, kan het maagslijmvlies genezen. U merkt binnen enkele dagen dat u minder last heeft van uw maag. Het kan echter 4 tot 8 weken duren voor een zweer is genezen.

Hoe snel werkt Pantomed?

Voor de behandeling van klachten (bv. brandend maagzuur, zure oprispingen, pijn bij het slikken) die samengaan met slokdarmlijden De gebruikelijke dosis is één tablet per dag. Deze dosis geeft doorgaans binnen 2-4 weken, en uiterlijk na nog eens 4 weken, verlichting van de klachten.

Hoe lang duurt het voordat pantoprazol werkt?

Maagzuur-remmers zijn niet langer dan 8 weken nodig voor de behandeling van een maagzweer of lichte ontsteking van de slokdarm. De maagklachten zijn dan meestal al lang over. Uw arts heeft in het verleden een maagzuur-remmer voorgeschreven om uw maag te beschermen tegen een ander medicijn.

Hoeveel tijd tussen pantoprazol?

Toediening: De tabletten niet kauwen of fijnmaken maar in hun geheel innemen met water 1 uur voor een maaltijd, bij toepassing 2×/dag de eerste tablet voor het ontbijt, de tweede tablet voor de avondmaaltijd.