Welke achternaam Bij geregistreerd partnerschap?

Welke achternaam Bij geregistreerd partnerschap?

U mag de achternaam van uw partner gebruiken als u getrouwd bent of als u geregistreerde partners bent. Het gaat hierbij om dagelijks gebruik, uw eigen officiële achternaam wijzigt niet.

Welke achternaam komt eerst?

Eerst de achternaam van je partner, gevolgd door jouw eigen achternaam. Eerst jouw eigen achternaam, gevolgd door de naam van je partner. Je eigen achternaam behouden.

Welke naam krijg je als je trouwt?

Door het trouwen op zich verandert er niets aan uw achternaam. Maar huwelijkspartners hebben het recht om na het sluiten van het huwelijk elkaar achternaam (geslachtsnaam) te voeren. Dit geldt ook voor geregistreerde partners. Ook mag men beide achternamen voeren in een volgorde die men wenst.

Welke achternaam op diploma?

Je diploma is rechtsgeldig als de achternaam, die je bij de geboorte hebt gekregen en waarmee je bent ingeschreven in het geboorteregister, op je diploma staat. Als je getrouwd bent, mag je ook de achternaam van je partner toevoegen.

Welke achternaam krijgt kind bij geboorte?

Uw kind krijgt automatisch de achternaam van de geboortemoeder. Wilt u dat uw kind de achternaam van de duomoeder krijgt? Dan moet u dat samen laten vastleggen bij de burgerlijke stand.

Hoe lang duurt naamswijziging na trouwen?

Dat doe je via een formulier ‘naamgebruik’, dat te vinden is op de website van de gemeente waarin jullie wonen. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Als je online een verzoek indient, duurt het vijf werkdagen. Dit geldt ook voor een schriftelijk verzoek.

Wat betekent je achternaam?

De achternaam is de naam die een familie draagt, oftewel de geslachtsnaam. Tot een aantal eeuwen geleden werden geslachtsnamen niet tot amper gebruikt. Om toch duidelijk te maken over wie er gesproken werd, gebruikten mensen in veel streken het patroniem, oftewel de vadersnaam.

Welke achternaam mag ik mijn kind geven?

U kunt voor uw eerste kind samen de achternaam van de moeder, de duomoeder of de vader kiezen. De gekozen achternaam geldt ook voor alle volgende kinderen.

Welke achternaam geef ik mijn kind?

Het kind krijgt automatisch de achternaam van de moeder. Als de vader het kind erkent, kunnen de ouders kiezen voor de achternaam van de moeder of de vader. Deze keuze vindt plaats bij de erkenning. De erkenning van het kind kan ook plaatsvinden vóór de geboorte van het kind.