Welk paleis kijkt de koning uit?

Welk paleis kijkt de koning uit?

Koninklijk Paleis te Brussel | De Belgische Monarchie.

Waar verblijft Koning Albert?

Koningspaar van België woont al maanden in pastorie in de Ardennen: ‘We groeten hen, maar dat is alles’ Koning Albert II (86) en koningin Paola (83) van België isoleren zichzelf al maandenlang in het Naamse dorpje Villers-sur-Lesse.

Wie woont op Belvedere?

Koning Albert en koningin Paola wonen sinds hun huwelijk officieel in kasteel Belvédère, terwijl Filip en Mathilde na hun huwelijk in het kasteel van Laken gingen wonen. Koning Albert gebruikte het kasteel van Laken wel om zijn gasten te ontvangen.

Wie is Machteld Fostier?

Secretaris van Hare Majesteit de Koningin: Mevrouw Machteld Fostier. Opdrachthouder bij Hare Majesteit de Koningin: Barones Bénédicte Frankinet.

Waar werkt de koning?

Het paleis is formeel de voornaamste koninklijke residentie in België. Het is het officiële adres van het hof. De kantoren van het huis van de koning en de diensten van andere leden van de koninklijke familie zijn er ondergebracht. De koning gebruikt het als werkpaleis, waar hij meestal audiënties verleent.

Waar woont prinses Astrid van België?

Op 22 september 1984 trad prinses Astrid in Brussel in het huwelijk met Lorenz, Aartshertog van Oostenrijk-Este, die Prins van België werd in 1995. Het paar woonde in het Zwitserse Bazel van 1984 tot 1993, waarna ze verhuisden naar Brussel waar ze Villa Schonenberg bewonen op het Koninklijk Domein van Laken.

Waar wonen Albert en Paola?

RoyaltyKoning Albert II (86) en koningin Paola (83) isoleren zichzelf al maandenlang in het Naamse dorpje Villers-sur-Lesse. Ze verblijven er in een gerenoveerde pastorie, eigenlijk een erfenis van de kinderen van Laurent en Claire, die de voormalige vorstin in 2010 redde van krakers en voor fiks wat geld verbouwde.

Wat is de functie van het kasteel Belvédère?

Het kasteel is de officiële verblijfplaats van koning Albert II en koningin Paola. Zij bewonen deze residentie al sinds hun huwelijk en bleven deze villa betrekken tijdens zijn koningschap. Hun drie kinderen groeiden er op. Het kasteel maakt deel uit van de Koninklijke Schenking en is niet te bezichtigen.

Wie is kabinetschef van koning Filip?

Vincent Houssiau (1 september 1962) is een Belgisch diplomaat, die sinds 2017 kabinetschef is van koning Filip van België.

Wie is de kok van de koning?

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben binnenkort een nieuwe chefkok in de keuken staan. Topkok Willem-Pieter van Dreumel zorgt ervoor dat het koninklijk gezin en hun gasten dagelijks van de beste maaltijden worden voorzien.