Hoe snel naar verloskundige?

Hoe snel naar verloskundige?

De verloskundige zal je bevalling dus begeleiden als je tussen week 37 en 42 bevalt. Vóór de 37 weken en na 42 weken zal je onder begeleiding van een gynaecoloog bevallen. Lees hier meer over wanneer je naar de gynaecoloog wordt doorverwezen.

Hoe kom je aan een verloskundige?

Net als bij een tandarts mag je een verloskundigenpraktijk zelf uitkiezen. Een verwijsbrief van de huisarts is dus niet nodig. Om je zoektocht te beginnen kun je naar ervaringen vragen van familie of vriendinnen.

Wat zie je op een echo van 8 weken?

Een vroege echo, ook wel een vitaliteitsecho genoemd, wordt gemaakt rond de 7e of 8e week van je zwangerschap. Tijdens deze echo kijkt onze verloskundige of het hartje klopt en of het bevruchte eitje zich op de juist plek in de baarmoeder heeft ingenesteld (niet buitenbaarmoederlijk).

Wat vragen ze bij de verloskundige?

De verloskundige stelt jou en je partner een heleboel vragen over je medische voorgeschiedenis. Denk aan je algemene gezondheid, maar ook of je ooit eerder zwanger bent geweest en of er in de familie aangeboren afwijkingen of ziekten voorkomen die het verloop van jou zwangerschap kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de taken van een verloskundige?

De verloskundige controleert jouw gezondheid en die van je baby, maar ze bespreekt ook met jou (en je partner) hoe je je zwangerschap beleeft. De verloskundige is er om naar jou te luisteren. Heb je bijvoorbeeld vragen over je zwangerschap, de bevalling, je rol als moeder of de relatie straks met je partner?

Waarom naar verloskundige?

Niet alleen medisch Naast medische zorg is een verloskundige er om jou te helpen op het gebied van levensstijl, voeding en voorbereiding bij allerlei zaken. Ook voor, tijdens en na de bevalling is de verloskundige er om jou én jouw kleintje bij te staan.

Wat zie je op een echo zwanger?

De eerste echo wordt gemaakt om te controleren of het kindje goed groeit en of het hartje klopt. Daarnaast kunnen wij met de echo bekijken hoe lang je al zwanger bent en wanneer je uitgerekend bent. Ook bekijken wij of de baarmoeder er goed uitziet en of er 1 of meerdere kindjes in groeien.

Wat zie je op een echo van 7 weken?

Als je een echo laat maken bij 6 of 7 weken, dan is het meestal nog niet mogelijk om het hartje te zien kloppen. Het hartje is dan nog volop in de maak en gaat pas vanaf 7 weken echt kloppen. Niet schrikken als je dus geen hartje ziet kloppen. Bij 10 weken kun je al heel goed de baby zien.

Wat vraagt de verloskundige bij intake?

Nu zullen we de intake doen, dit betekent dat we samen een uitgebreide lijst zullen doorlopen met vragen over onder andere je ziektegeschiedenis, medicijngebruik en erfelijke ziektes bij jou of je partner in de familie. Verder meten we je bloeddruk en bepalen je gewicht.

Wat bespreek je met je verloskundige?

Wat zijn de taken van een gynaecoloog?

Een gynaecoloog is een arts die als medische specialist in een ziekenhuis werkt. Gynaecologen hebben zich gespecialiseerd in vrouwenziekten en houden zich bezig met ziektes en klachten van de vrouwelijke geslachtsorganen.

Wat zijn de taken van een kraamhulp?

Ze helpt je met het in bad doen van je kindje, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van je kindje. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.