Wat is bij breien een omslag?

Wat is bij breien een omslag?

Een omslag maakt een extra steek op uw naald en zorgt er voor dat u (expres) een klein gaatje in uw breiwerk krijgt. De omslag kan bedoeld zijn als decoratieve meerdering in een naald, want u krijgt bij elke omslag 1 extra steek.

Wat is gedraaid averecht breien?

Verdraaid averecht – hoe? Bij een averechte steek werkt het ook zo. Staat je rechterpootje voor, dan houd je het linkerpootje links van je breinaald, terwijl je van achter naar voor insteekt. Je ziet de verdraaiing alleen aan het v-tje onder de averechte steek – dus aan de andere kant van je breiwerk.

Hoe brei je een overslag?

Om een overslag middenvoor te maken op uw breiwerk neemt u nieuwe steken op achter de bestaande steken middenvoor. Als u een kraag wilt van 14 steken breed, begint u 7 steken voor de markeerder die middenvoor aangeeft. Brei 14 steken in het gewenste patroon voor de kraag en tricotsteek over de overige steken.

Hoe maak je een Kantsteek bij breien?

Kantsteek

  1. De simpelste manier is om de eerste steek van elke naald af te halen.
  2. Een variant hiervan is om de eerste steek van de naald altijd averecht af te halen, en de laatste steek van elke naald recht te breien.
  3. Een tweede variant is de eerste steek afhalen en de laatste steek verdraaid recht breien.

Hoe maak je een omslag?

Om een omslag aan een jeans te maken, trek je je broek aan en ga je rechtstaan. Zorg ervoor dat je broek strak rechtgetrokken is naar onder toe en dat er geen plooien in je broek zitten. Vouw daarna een deel van de onderkant van je broek om zodat je de broekspijp aanspant en sla de broekspijp een keer om.

Wat is gedraaid meerderen?

Een manier om te meerderen is om het horizontale draadje dat tussen twee steken ligt op te nemen. In plaats van in de voorkant in te steken steek je in de achterkant van de steek in en brei je de steek gedraaid. Hierbij ontstaat er geen gaatje waardoor je bijna onzichtbaar meerdert.

Hoe weet je of je links of rechts moet breien?

Een recht gebreide steek kun je herkennen aan het typische ‘v-tje’ dat je kunt zien direct onder het lusje dat op je naald staat. Als je goed kijkt, kun je zien dat zo’n v-tje ontstaat doordat het lusje op je naald van-achter-naar-voor door de voorgaande steek is getrokken.

Hoe brei je de hals van een trui?

Brei zoals het rugpand tot een hoogte van 53 (56) cm, dat is als er nog 41 (44) steken op de naald staan. Kant voor de hals de middelste 21 (24) steken af en brei beide kanten apart verder. Kant vervolgens aan elke kant van de hals nogmaals 1 x 2 en 2 x 1 steek af.

Hoe maak je een kantsteek?

Wat is een knoopjes kantsteek?

Bij deze kantsteek brei je de eerste en de laatste steek van elke naald altijd recht. Het resultaat is een regelmatige, stevige rand met de karakteristieke ‘knoopjes’ erlangs. Geschikt voor breiwerk in ribbelsteek, sjaals en naden van kledingstukken.

Hoe maak je een cover voor een boek?

De cover kan een abstract, fotografisch, kunstzinnig of typografisch karakter hebben. Een abstract ontwerp leent zich meestal het beste voor non-fictie boeken. Terwijl een krachtige foto (of een uitsnede) in één oogopslag kan verraden waar het boek over gaat en tegelijk een gevoel opwekken bij een potentiële lezer.

Hoe maak je een nieuwe kaft?

Zo maak je een boekomslag.

  1. Begin met inspiratie. Je hebt de keuze uit talloze sjablonen van professionele ontwerpers, dus je hoeft nooit helemaal vanaf het begin te beginnen.
  2. Maak het persoonlijk.
  3. Zorg voor extra flair.
  4. Pas het formaat aan voor veelzijdig gebruik.
  5. Sla je omslag op en deel hem.