Wat is het symbool voor droogkast?

Wat is het symbool voor droogkast?

⦁ Het ‘geschikt voor drogers’-symbool is een vierkant met een cirkel erin. ⦁ Het symbool voor ‘delicaat drogen’ is een vierkant met een cirkel erin, met in de cirkel een stip. ⦁ Het symbool voor ‘normaal drogen’ is een vierkant met een cirkel erin, met in de cirkel twee stippen.

Wat betekent P op Waslabel?

· Een cirkel met een P erin betekent dat je deze kleding kan laten stomen met verschillende oplosmiddelen, waaronder perchloorethyleen. Staat er een streep onder dit symbool, dan is het raadzaam om deze kleding te stomen op een lage temperatuur en water aan het stomen toe te voegen.

Wat betekent wasvoorschriften?

Het wasvoorschrift kan je vertellen op welk wasprogramma en welke temperatuur je het textiel kunt wassen, of het gebleekt mag worden, of in de wasdroger gedroogd mag worden, op welke temperatuur je het kunt strijken en of het alleen chemisch gereinigd mag worden.

Wat betekenen was iconen?

Aan de stippen in het pictogram kun je zien op welke temperatuur je de was mag drogen. 1 stip staat voor een lage temperatuur en 2 stippen voor een hoge temperatuur. Een kruis door het symbool betekent dat je het kledingstuk niet in de wasdroger mag drogen.

Wat betekenen de Waslabels?

Een wasvoorschrift is een voorschrift dat omschrijft hoe een textielproduct bij het wassen behandeld moet worden. Het wordt vaak bevestigd aan het textielproduct in de vorm van een etiket, tegenwoordig wordt het ook regelmatig aan de binnenkant van de kleding gedrukt.

Wat kan er bij de bonte was?

Bonte was: gekleurd wasgoed. Witte was: wit wasgoed. Donkere was: zwart en grijs wasgoed.

Wat betekenen de symbolen op een Behandelingsetiket?

textielsymbolen en de betekenis van de symbolen op het behandelingslabel in je kleding

Strijken hoge temperatuur Strijken verboden Drogen in trommel verboden
Zonder strijken Platleggen om te drogen Bleekmiddel verboden
Strijken middelhoge temperatuur Ophangen om te drogen Bleekmiddel

Was etiketjes?

Het plaatje met de hand geeft aan dat je het wasgoed wel mag wassen maar alleen met de hand met koud of lauw water. Ook heb je symbolen met cijfers. Dit geeft aan op hoeveel temperatuur je mag wassen. Het symbool met een cijfer in het midden betekent dus ook dat je het gewoon kunt wassen.

Wat is een centrifuge?

(centrifugeerde, heeft gecentrifugeerd), met een centrifuge scheiden, zuiveren, drogen. Centrifugeren is in de wasserij een veel toegepaste werkwijze om met behulp van de centrifugale kracht het zich vrij tussen de vezels bevindende water te verwijderen.

Was Verzachter symbool?

Wasverzachter (*) Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan.

Wat betekent sterretje op wasmachine?

* = de wasverzachter Dit is meestal het kleinste vakje van de waslade en is te herkennen aan een sterretje of bloemetje. Dat moet goed te onthouden zijn, omdat wasverzachter vaak bloemig ruikt.

Wat is het symbool voor niet centrifugeren?

Het is het derde symbool op het waslabel en laat zien of je de kleding met de droger of op natuurlijke wijze moet laten drogen. Een kruis in het vierkant is het symbool voor de droger. Vereist het wasvoorschrift dat je het kledingstuk kletsnat moet laten drogen, dan mag je de was niet laten centrifugeren.